Počasnici 2009.

Dragica Palaversa-Mijač
Tomislav Ivić
Nikola Pilić
Damir Šolman

Počasnici 2010.

Dino Rađa
Goran Ivanišević

Počasnik 2011.

Toni Kukoč

Počasnik 2012.

Mislav Bezmalinović

Počasnik 2013.

Ratko Rudić

Počasnik 2014.

Branko Cikatić

 

 

HEROINE SPLITSKOGA

SPORTA

Herci Ganza Čaljkušić
Robert Kučić
VETUS ITINERA
Tvrdi uvez

100 GODINA HAJDUKA

Jurica Gizdić
HNK HAJDUK
Tvrdi uvez

STARI PLAC

od ledine do legende

Jurica Gizdić
Robert Kučić
HNK HAJDUK
Tvrdi uvez

NIMA BALUNA

DO BASEBALL BALUNA

Mladen Cukrov
Baseball klub NADA
Tvrdi uvez

Noć muzeja 2015. u Kući slave - najava događanja

Kao i do sada Muzej sporta Splita uključit će se u manifestaciju, planirani program biti će realiziran u Kući slave splitskog sporta u terminu od 18,00 do 01,00 sati. Središnji događaj je obilježavanje 70-te godišnjice košarkaškog kluba Split/Jugoplastika. Priredit će se prigodna tribina na kojoj će sudjelovati najvažniji akteri iz povijesti kluba: košarkaši Rato Tvrdić, Damir Šolman, Željko Jerkov, Dino Rađa, zatim tehniko Vinko Bajrović, te kao predstavnik Grada Ozren Bužančić, savjetnik gradonačelnika za sport.. Poslije izlaganja i prezentacije programa proslave posjetitelji će biti u mogućnosti postavljati pitanja. Predviđeno vrijeme tribine od 19,00 do 20,00 sati

Priredit će se i prigodna izložba dresova, pokala, plaketa, zastavica KK Split – Jugoplastika od ulaska u prvu ligu 1964.g. do današnjih dana.

Tijekom večeri posjetitelje će dočekivati i s njima razgovarati i drugi slavni splitski sportaši predvođeni Đurđicom Bjedov. Najavljeni su dolasci u različitim terminima od 20 do 23 sata vaterpolista Denija Lušića, Milivoja Bebića i Renca Posinkovića, zatim Počasnika za 2014., slavnog velemajstora ringa Branka Cikatića, svjetskog alpiniste Stipe Božića, veslačkih velikana Duje Bonačića, Igora Boraske i Josip Reić, veličanstvene atletičarke Blanke Vlašić, nogometnih asova Dražena Mužinića, Ivice Šurjaka, braće Zlatka i Zorana Vujovića, zatim najpoznatijih i najmoćnijih blizanki u svijetu taekwondoa Ane i Lucije Zaninović sa svojim trenerom Tonijem Tomasom, svjetski priznatih olimpijaca u jedrenju Tine Mihelić s trenerom Tonćom Antunovićem, Ivana Kljakovića – Gašpića s trenerom Marinom Siriščevićem i Tonča Stipanovića s trenerom Jozom Jakelićem, tercet velemajstora juda Barbara Matić, Marijana Mišković i Tomislav Marijanović sa svojim trenerima, te gimnastičarkom Tinom Erceg s trenericom Magdom Milošević.
Naravno, u pomoć posjetiteljima bit će i plejada splitskih sportskih novinara i fotoreportera.
Tijekom večeri prikazivat će se dokumentarni filmovi, u prvom redu iz povijesti košarke. Posjetitelji će moći dobiti i prigodne listiće za autograme. Uglavnom, bit će to velika paradna, Noć splitskog sporta.

Mladen Cukrov

pogledaj galeriju fotografija :: Noć muzeja 2014

Iz povijesti splitskog sporta
Splitske olimpijske medalje

HELSINKI 1952.

zlato - veslanje:
Duje Bonačić; Petar Šegvić; Mate Trojanović;
Velimir Valenta
srebro - nogomet:
Vladimir Beara; Slavko Luštica; Bernard Vukas
srebro - vaterpolo:
Veljko Bakašun; Marko Brajnović; Lovro Radonić; Ivo Štakula; Boško Vuksanović

MEKSIKO 1968.

zlato - plivanje:
Đurđica Bjedov
srebro - plivanje:
Đurđica Bjedov
zlato - vaterpolo::
Ivo Trumbić; Uroš Marović

 


 

Vaše pohvale, prijedloge i opaske ovdje možete podijeliti s nama